Sida: 1 2 3 4

1977 hade jag fått fast anställning på Statens Järnvägar

Bakåt
Vinter, vår och försommar 1977

Hösten 1976 flyttade jag från studenthemmet på Gärdet till min första egna lägenhet, en 1,5:a på Kvarnbacksvägen 99 i Bromma. Den första januari 1977 började jag min fasta anställning som ingenjör på SJ banavdelnings teletekniska sektion i Stockholm under den legendariske överingenjör Gösta Knall. Här kom jag snart att syssla med utbyggnaden av SJ:s första datanät, samtidigt som jag reste både inom och utom Sverige. När det blev dags för midsommarfirande åkte f d klasskamraten Lennart Emanuelsson och jag per bil till Dalarna och såg oss omkring.
Visa
Sommaren 1977

Som anställd på SJ hade jag direkt från första arbetsdagen tillgång till ett frikort i 1:a klass på alla järnvägar i Sverige. Här skulle resas! När det blev dags för semester i juli 1977 gick första turen norrut på Malmbanan och Inlandsbanan.
Visa
Sommaren 1977

Med frikortet kunde man också åka ända till Travemünde i Västtyskland med SJ:s färjor. Direkt efter Norrland gjorde jag därför en tur med tåg ända ner till södra Tyskland och hem igen. Givetvis besökte jag järnvägsmuseet i Nürnberg med världens största Fleischmann-anläggning.
Visa
Hösten 1977

Åter i Stockholm fanns det fler järnvägar att åka på, t ex till Faringe och till Mariefred. Efter ett intensivt arbete med SJ:s datanät hösten 1977 var det dags att fira jul med besök i Hultsfred och Huskvarna.
Visa
Våren 1978

På våren 1978 gick jag tillsammans med några andra nyanställda kursen SJSJG, där jag fick lära mig mera om mitt företag SJ och alla dess verksamheter. Mellan kursveckorna arbetade jag vidare med specifikationerna för SJ:s nya, X.25-baserade, datanät och hann också med att fira påsk i Huskvarna med mamma Ulla och Astrid.
Visa
Framåt
Sida: 1 2 3 4

Tillbaka

 

 
Free counter and web stats