Sida: 1 2 3 4

1970-talet går mot sitt slut

Bakåt
På franska rivieran, sommaren 1978

En fördel med att vara SJ-anställd var att man kunde bli ivägskickad på långa tjänstersor per tåg, utrustad med ett allmänt frikort giltigt på alla europiska järnvägar. Så när min chef, den legendariske Gösta Knall, skickade mig på två veckors utbildning i Nice, så åkte jag förstås tåg. Sedan var det bara att se sig om i södra Frankrike. Lite tågskådande blev det också hemma i stockholmstrakten.
Visa
Med tåg kors och tvärs i Sverige under våren 1979

Våren 1979 arbetade jag mycket med SJ:s nya datanät, baserat på teletekniska principer och mindre beroende av IBM. Vi gjorde studiebesök hos norska järnvägen i Oslo, och jag hann också med en SJK-resa i trakterna av Nora. Sedan blev det vår på riktigt och jag var nere en tur i Småland.
Visa
En tur till Spanien i maj 1979

Min SJ-kollega Bengt Sterner är en betydelsefull nytänkare inom området signalteknik. Han ligger bakom både det första helt datoriserade ställverket (Stlv 75) och det svenska systemet för automatiskt tågstopp (ATC). Med anledning av sina kunskaper föreläste han i maj på en kongress i Madrid, och jag hade nöjet att följa med på resan som väskbärare. Givetvis åkte vi tåg och besökte diverse sevärdheter.
Visa
Sommar, höst och vinter 1979

Sommaren 1979 lämnade jag Gösta Knall och SJ:s teletekniska sektion för ett jobb på Ericssons och Telias gemensamma utvecklingsbilag Ellemtel. Nu fick jag minsann själv betala mina tågresor! Det hindrade emellertid inte att det blev besök i Gävle, Göteborg, Hultsfred och Huskvarna under hösten.
Visa
På resande fot, våren 1980

Våren 1980 hade jag börjat komma in i mitt nya arbete på Ellemtel i Älvsjö. Min chef Lars-Erik Lögdberg var t o m vänlig och skickade mig på en kurs i Paris. Dessutom blev jag bekant med en flicka vid namn Pia Berkman via en fd arbetskamrat från SJ, vilket visar att järnvägsintresse visst kan vara till nytta...
Visa
Framåt
Sida: 1 2 3 4

Tillbaka

 

 
Free counter and web stats