Sida: 1 2 3 4

Sommaren 1980 i Kina

Bakåt
Till Peking via Genève

Våren 1980 sökte jag en tjänst som teknisk rådgivare om datakommunikation vid Kinas teletekniska högskola via FN-organet UNDP och internationella teleunionen ITU. I slutet av maj 1980 bar det av till Genève för ett kort möte med ITU och sedan vidare via Paris och Karachi till Peking. Väl framme blev jag inkvarterad på "Friendship Hotel" byggt av ryssarna på 1950-talet och fick sedan via tolk börja undervisa om datakommunikationens mysterier på högskolan. På helgerna hade jag tillgång till egen bil med privatchaufför och mina tolkar hjälpte mig runt bland olika sevärdheter.
Visa
Peking

Även om min rörelsefrihet var lite begränsad så kunde jag förstås både åka och fotografera tåg medan jag befann mig i Kina. Men de flesta bilderna blev ändå tagna på klassiska sevärdheter som t ex de kinesiska kejsarnas sommarpalats, strax utanför Peking.
Visa
Sevärt i Peking

Det finns flera mycket vackra parker utanför Peking, och dit tog min vänlige chaufför och min tolk mig. Sedan åt vi alla tre ett gott mål på någon av Pekings alla restauranger. Jag passade också på att föreviga institutet för datakommunikation där jag undervisade och min klass av studenter. Sedan bar det av med flyg via Karachi hem till Bromma igen.
Visa
Framåt
Sida: 1 2 3 4

Tillbaka

 

 
Free counter and web stats