Sida: 1 2 3 4 5

1970 gick jag sista året på gymnasiet

Bakåt
Hösten 1970

Hösten 1970 hade både Anders Junedahl och jag kameror och ägnade oss åt flickfotografering på hög nivå - dvs toppen av Taberg. En tågresa till Eskilstuna inledde hösten och sedan var klass G3d på exkursion till Rogbergasjön. Tågen i Frinnaryd och bilarna i Götalandsrallyt var ju också värda att fotografera.
Visa
Senare på hösten 1970

Fester, fester och fester. Det var Discobell Dirac på Sanda, lussande för lärarna och däremellan en och annan idrottsdag. När studerade man egentligen?
Visa
Vintern 1971 i Huskvarna med en utflykt till Visingsö och en till Göteborg

Vintern 1971 var lika snöfri som vintern 1970 hade varit vit. Nu inleddes en lång och givande vänskap med tågklarerare Olle Karlsson i Frinnaryd. Och längre fram tog Anders Junedahl med sig mig och tre flickor till Göteborg. Annars var det mesta som vanligt - stå och hänga på cyklarna vid Brunnstorp t ex. Annika Gustavsson flyttade i alla fall till ett nytt hus, så jag fick nöjet att lära mig tapetsera i hennes rum.

Visa
April 1971 i Huskvarna och besök i Hultsfred

I april började det våras lite. Jag tog med kameran till pappa i Hultsfred under påsklovet för att fotografera lite på smalspåret. Men det stora fotograferandet ägde rum på Sanda Gymnasieskola - det gällde ju att få bilder på alla lärare och klasskamrater innan jag gick ut gymnasiet.

Visa
Maj och juni 1971 var mina sista månader på Sanda Gymnasieskola

De sista månaderna på gymnasiet hade jag ofta kameran med mig i skolan. Det blev många bilder på de 16 eleverna i klass G3d och på lärarna. Några tåg fick jag förstås också med på filmerna - och så en stor mängd flickor!

Visa
Framåt
Sida: 1 2 3 4 5

Tillbaka

Vill ni se vad som hände sedan? Då får ni titta under rubriken Uppbrottet i mitt historiska galleri!

 

 
Free counter and web stats