Sida: 1 2 3

Hösten 1971 började jag studera på Chalmers i Göteborg

 
Sommaren 1971

Sommaren 1971 bodde jag som nybakad student kvar hos morfar i Huskvarna. Jag gjorde flera utflykter till tågmetropolen Frinnaryd men hann också med att hyra rum i Göteborg och besöka Anders Junedahl på Regementets dag i Eksjö.
Visa
Hösten 1971

I september 1971 började allvaret på Chalmers. Jag bodde under veckorna tillsammans med Lennart Emanuelsson och Roger "Sotarn" Andersson på övervåningen av en villa i Johannedal i södra Göteborg. Under helgerna var jag hemma i Huskvarna och träffade mina kamrater och fotograferade tåg, bl a diverse rester av en kollision vid Hindås.
Visa
Våren 1972

På nyåret 1972 besökte Siv och Ingvar från Stockholm min morfar Erik i Huskvarna, som nu börjat bli riktig gammal och skröplig. Vi hade också en klassåterträff hemma hos Lennart Emanuelsson kring trettondagen. Sedan bar det av till Chalmers och Göteborg igen, och där fanns det inte mycket tid för fotograferandet. Några göteborgsbilder blev det i alla fall.
Visa
Sommaren 1972

Sommaren 1972 blev morfar intagen på sjukhus och i augusti såldes radhuset på Fiskareliden 1B till familjen Rolfstén (lite ironisk namnkoppling tycker jag). Astrid flyttade till en lägenhet på Tegnergatan i Huskvarna och jag flyttade en del av mina saker dit, en del till Hultsfred och en del till rummet i Göteborg. I oktober dog morfar och för egen del blev det lite mindre fotograferat - fast en del tåg och flickor fastnade på filmen.
Visa
1973

1973 var det studierna på Chalmers som dominerade tillvaron, så kameran fick mest ligga och vila. Men i juni var jag i alla fall med och dokumenterade sista rälsbussen till Frinnaryd.
Visa
Våren 1974

Våren 1974 ställde jag upp för Optimistpartiet i Chalmers studentkår, så här finns lite bilder på mina kamrater från den tiden. Och så flera tåg förstås...
Visa
Framåt
Sida: 1 2 3

Tillbaka

 

 
Free counter and web stats