Sida: 1 2 3

Sommaren 1974 åkte jag till Californien

Bakåt
Sommaren 1974 i USA - del 1

Sommaren 1974 åkte 100 glada teknologer från Chalmers över på 3 månaders praktikjobb i USA - och jag var en av dem. Jag hade fått jobb på elektronikföretaget Cushman Electronics i Sunnyvale, Californien, och fick bo hos en av deras anställda - Gus Jansons med familj. Gus, som hade ett förflutet i Estland, bodde i en trevlig villa och familjen tog med mig på många utflykter med bil.
Visa
Sommaren 1974 i USA - del 2

Sunnyvale ligger strax söder om San Francisco, så jag besökte förstås den staden flera gånger. Jag var också med på vinprovning i Napa Valley, vaskade guld i American River och korsade Sierra Nevada via Sonora Pass. Och så var jag i Virginia City i Nevada och hälsade på i saloonen.
Visa
Sommaren 1974 i USA - del 3

Efter avslutat jobb på Cushman Electronics åkte jag på egen upptäcktsfärd i Californien. Första anhalten blev Los Angeles där jag tog in på ett billigt hotell med kackerlackor på rummet. I Los Angeles besökte jag Hollywood och Universal Studios, men tyvärr var det ingen som ville kontraktera en svensk civilingenjör just då (jag hette ju Rolf och inte Dolph). Och så kom jag ju äntligen till Disneyland som jag läst om i en Kalle Anka från 1954!
Visa
Sommaren 1974 i USA - del 4

Jag gjorde också en avstickare från Los Angeles till San Diego, där jag bl a vandrade runt på världens största zoo. Sedan var det dags att stiga på tåget i Los Angeles och åka tvärs över kontinenten till New York via Chicago. En nätt lten tripp på tre hela dygn. Från New York flög jag hem till Göteborg och blev mött av mamma Ulla och Astrid. Vi firade min hemkomst med en liten båttur till Fredrikshamn i Danmark. Borta bra men hemma bäst!
Visa
Framåt
Sida: 1 2 3

Tillbaka

 

 
Free counter and web stats