Sida: 1 2 3 4 5

Familj och fyra barn

Bakåt

Vår och försommar 1985


1985 satte jag på allvar igång med mina översättningar och bildade aktiebolaget ATR Information AB. Pia var hemma med Johan och tog också hand om en jämngammal pojke vid namn Kalle. Vintern 1985 var både kall och mycket snörik. Vi hälsade på farfar och Birgitta i Hultsfred och vi firade som vanligt en solig midsommar hos mormor och morfar på Adelsö.
Visa

Sommar, höst och jul 1985


I slutet av augusti fick vi låna pappas/farfars sommarstuga i Falkenberg och tillbringade en vecka där. Roligt att få bada i riktigt saltvatten. Hösten gick fort i mitt ATR, men jag hann i alla fall bygga lite till på modelljärnvägen. Sedan var det dags för julfirande och den här gången höll vi till hemma i Stuvsta. Julklappar var det inte heller någon brist på, och Johan var glad mest hela tiden.
Visa

Ombyggnaden av Stuvsta station med omgivningar, 1984 - 1986


1984 - 1986 utökades stambanan söderut från Älvsjö till att ha fyra spår, Som sann järnvägsentusiast dokumenterade jag arbetena från tre platser i Stuvsta: Stuvsta station, anslutningen mot Älvsjö och Kräpplaparken. Resultatet kan beskådas här.
Visa

Vinter och vår 1986


Vintern 1986 var det ganska mycket snö, så Johan kunde åka pulka. Vi var en tur till Hultsfred och hälsade på farfar och Birgitta under februari. Sedan blev det vår och dags för Johans 2-årskalas. En utflykt till Mariefred hann vi också med för att titta på tåg.
Visa

Sommaren 1986


Midsommar 1986 firade vi på Adelsö där mormor och morfar Berkman har sin sommarstuga. Sol, bad och lite regn. Sedan kom familjen Hedblom från Linköping och hälsade på oss i Stuvsta. På den egentliga semestern for vi till Falkenberg och lånade farfars och Birgittas sommarhus på Skrea strand. En utflykt till Köpenhamn hann vi också med innan det var dags att åka hem igen.
Visa

Hösten 1986


Efter Pias och min födelsedag i augusti var det bara att invänta nästa familjemedlem, som visade sig bli Erik. Han anlände den 1 november och strax inna jul var det sedan dags för dop innan tomten anlände. Jag var ute och reste en del åt ATR Information, men i övrigt höll vi oss i Stuvsta.
Visa

Hela år 1987


I februari 1987 åkte vi till farfar och Birgitta i Hultsfred, sommaren tillbringades i Skåne med Simrishamn som bas och sedan blev det höst och jul igen. Pia är hemma och jobbar en del i ATR och Rolf utökar firman och skaffar kontor i Kungens Kurva.
Visa

Vinter, vår och tidig sommar 1988


Hemmaliv med bakning och leksaker dominerade vintern. Sedan kom familjen Arvidsson på besök och vi njöt tillsammans med dem av vårvärmen i maj. Midsommar firades som vanligt hos mormor och morfar på Adelsö.
Visa

Hösten 1988


Sommaren 1988 bodde vi hos en familj i Torekov och gjorde olika utflykter i Skåne. På hösten hade mitt ATR Information AB ett personalmöte på Norélius-gården i Dalarna. Gården hade tillhört konstnären Einar Norélius som var släkt med Anna Strandberg, en av mina anställda översättare. Sedan fanns det ju också tid över för lite vanligt hemmaliv i Stuvsta också.
Visa

Första halvåret 1989


Jul och nyår firade vi som vanligt hemma i Stuvsta. Och på våren fick jag för första gången i livet höra the Ventures live! Johan fyller 5 år och vi firar Astrids 80-års dag på Hågelby gård.

Visa

Andra halvåret 1989


Midsommar på Adelsö, semester i Degerberga i Skåne och i närheten av Sala i Västmanland. Pia är i väntans tider och 29 november är det dags för Anna och Karin att komma till oss. De blev förstås en extra fin julklapp det året!

Visa
Framåt
Sida: 1 2 3 4 5

Tillbaka

 

 
Free counter and web stats