Sida: 1 2 3 4 5

Läge att gifta sig?

Bakåt
Våren 1983

1983 började med att Pia och jag åkte till Kranjska Gora i dåvarande Jugoslavien för att åka skidor. Det kan man ju ana hur det gick för mig i utförsbacken! Vid den här tiden studerade Pia i Örebro, så det blev en del resor dit också liksom till pappa i Hultsfred. Och sedan kom förstås Astrid och hälsade på.
Visa
Sommaren 1983

I juni skickade Ericsson mig till Island för att sälja Eripax, och då passade jag på att bese lite vulkaner och annat spännande. Här hemma hade Pia avlagt sin socionomexamen i Örebro och efter vederbörligt firande i Hagsätra kunde vi ge oss ut på en segeltur från Spirudden, via Stockholm, in i Mälaren och sedan ut i Östersjön genom Södertälje kanal, allt i Anders Nyquist båt av typen "Magnificent Midget". Efter lite andra utflykter under sommaren avrundade vi med en hejdundrande kräftskiva ute på Adelsö - jag kan fortfarande erinra mig huvudvärken...
Visa
Sommaren 1983

Den 20 augusti 1983 gifte Pia och jag oss i Haga kyrka utanför Sigtuna. Sedan blev det bröllopsmiddag på Sigtuna stadshotell med bl a gratinerad hummer till förrätt. Några dagar efter bröllopet gav vi oss av på bröllopsresa i den nyköpta bilen ner till Falkenberg och Skrea Strand. Där hade vi fått låna pappa Nils-Åkes och Birgittas sommarhus bland sanddynerna. Med stugan som bas utforskade vi en del av Halland och norra Skåne innan vi drog oss hem till Hagsätra igen.
Visa
Hösten 1983

Hösten kom och vi åkte ut i skogen för att plocka lingon och svamp. Släktingar och vänner hälsade på oss i vår trerumslägenhet på Olshammarsgatan 64 i Hagsätra. Jag var förstås ute och flängde åt Ericsson och hann besöka både Island och Abu Dahbi innan det blev dags för julfirande. Denna gång träffade vi tomten i Stockholm för första gången för både mig och mamma Ulla, hemma hos Pias föräldrar på Södermannagatan.
Visa
Våren 1984

I februari 1984 tog vi en minisemester med SAAB:en och åkte ner till Huskvarna och Hultsfred för att hälsa på Astrid, mamma Ulla och pappa Nils-Åke. Pia jobbade idogt på som hemsamarit. I maj var det dags för årets största händelse; vårt första barn, sonen Johan, föddes den 10 maj. Sedan blev ju sig livet aldrig riktigt likt igen!
Visa
Midsommar 1984

Så bodde vi då alla tre hemma i lägenheten på Olshammarsgatan i Hagsätra. Johan var en hungrig ung man som krävde mycket service i början. Men efter ett tag hade vi alla vant oss vid det nya livet, ja faktiskt så bra att vi kunde åka en tur till Huskvarna och sedan fira en riktig midsommar på Adelsö i Mälaren.
Visa
Sommar och höst 1984

Den 1 juli 1984 flyttade familjen Berkman Johansson från Hagsätra till ett nästan nybyggt hus på Segersminnevägen i Stuvsta, bara några 100 m från vår gamla lägenhet. Där firade vi att Johan döptes och där växte sig vår lille son allt större i väntan på att få leka med pappa Rolfs modelljärnväg.
Visa
Julen 1984

Hösten övergår till vinter 1984 och det är dags för Johan att fira sin första jul. Mamma och pappa bakar pepparkakor, klär granen och köper julklappar. Själva julafton firar vi hos mormor och morfar Berkman på Södermannagatan inne i Stockholm.
Visa
Framåt
Sida: 1 2 3 4 5

Tillbaka

 

 
Free counter and web stats